Om oss

HUR IDÉN FÖDDES
Idén till Clicko fick jag, Hanna Malmström, när jag var föräldraledig till mina två barn Viktor och Emma. Viktor var runt 2,5 år och älskade, precis som de flesta barn i den åldern, att bygga och utforska bokstäver. Under samma period renoverade vi en hel del hemma och det låg tumstockar överallt, dessa började vi bygga bokstäver med. Tumstockar är dock inte utvecklade att passa barnhänder, de gick sönder hela tiden när barnen provade. Detta ledde till att jag förfinade idén som växt fram och påbörjade en produktutveckling. Förbättringarna gjorde att barnen nu kunde vinkla och vrida hur de ville på delarna utan att de gick sönder. 
Lyckan var total hos barnen! 

Nu kunde de göra sina egna bokstäver och namn även fast de var alldeles för små för att kunna skriva med en penna! Och utan att sitta med massa trasiga delar med stickor i fingrarna.
Tack vare att barnen bygger bokstäverna fysiskt själva med delarna från byggsatsen ökar de sin förståelse för hur bokstäverna ser ut och hänger ihop. De kan också hantera byggsatsen långt innan de kan hålla i en penna vilket möjliggör för till exempel förskolan att tidigt kan lägga en lekfull och rolig grund till att barnen lär sig läsa.

 

KVINNAN BAKOM CLICKO
Jag som grundat Hatori, bolaget bakom Clicko, och kommit på idén heter Hanna. Jag är en civilingenjör i bioteknik som älskar att hitta lösningar på problem och att leka. Clicko blev den perfekta kombinationen! Med barnen som ständig inspiration har jag utvecklat en idé till en verklig produkt som nu finns tillgänglig för alla. 
Jag vill lära barn bokstäver och hjälpa till att lägga grunden till att barn knäcker läskoden.

För mig är utöver lek och kreativitet också miljön och vår jord viktig för mig. Utsläppen som produktionen av Clicko gör ska vara så låg som möjligt och jag strävar också efter att använda miljövänliga alternativ där det är möjligt. Att tillverkningen sker i Sverige är ytterligare ett led i den önskan och vision, arbetsförhållandena ska vara fullt acceptabla med en god lön.

Hört från kund

Sonen älskade det!!!
Så tänker jag nu att ge en liten present till hans förskola!!!

 - mamma i Stockholm
 

Er veldig fornøyd med spillene. Vi har ett sett selv og gitt bort ett i gave. Stor suksess:)

- mamma i Norge
 

Snabb och bra leverans och support

- morfar i Kumla
 

Vi är supernöjda med vårt Clicko :)